Bez nazwy-1Mój mąż uwielbia ostre smaki. Ja niestety nie. Ale staram się od czasu do czasu przyrządzić coś na prawdę ostrego. Jak np te śledzie po meksykańsku

 

 

 

 

 

Składniki:

3 płaty filetu a’la matijas
ok 3-4 łyżek kukurydzy z puszki
1/2 małej papryki czerwonej
1/2 cebuli
200 g śmietany 18%
1 łyżeczka ostrej pasty paprykowej ( u mnie piszta)
2-3 łyżki ketchupu ostrego
1 łyżka majonezu

 

Sposób przygotowania:

1.
Filety moczymy kilka godzin w wodzie – pamiętając by chociaż raz zmienić wodę. Po namoczeniu kroimy płaty w ukośne plastry

2.
Paprykę i cebulę kroimy w małą kostkę

3.
Śmietanę ketchup , majonez oraz pastę mieszamy ze sobą do uzyskania gładkiego sosu

4.
Do miski dodajemy śledzie, kukurydze paprykę i cebulę Dodajemy sos i delikatnie mieszamy

Bez nazwy-1 Bez nazwy-12