Sałatka obiadowa z pieczarkami

Za oknem słoneczko, idzie wiosna. Aż od razu naszła mnie ochota na warzywa owoce itd. Dlatego wczoraj na obiad było u nas bardzo wiosennie i kolorowo. Otóż grillowana pierś z kurczaka a do tego wyśmienita sałatka obiadowa z dodatkiem maślanych pieczarek. Bardzo się zajadaliśmy 😉 Brzuchy pełne lecz lekkie ! 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

250 g mini pieczarek

1 opakowanie mixu sałat

150 -200 g pomidorków koktajlowych

200 g sera kanapkowego ( u mnie LIDL , pilos )

1/3 słoiczka oliwek zielonych

przyprawa do sałatek ( u mnie prymat )

i olej rzepakowy

2 płaskie łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pieczarki i na średnim ogniu smażymy od czasu do czasu potrząsając patelnią aż nabiora złotego koloru. Solimy, mieszamy. Wykładamy na ręcznik papierowy

2. Pomidorki myjemy, kroimy wzdłóż na pół. Oliwki kroimy wzdłuż na pół

3. Serek kroimy w kostkę.

4. Do miseczki wrzucamy mix, i resztę składników. NIE MIESZAMY. Doprawiamy przyprawą

5. Sałatke mieszamy tóż przed samym podaniem. I wtedy polewamy olejem

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *