Ziemniaki z bobem , boczkiem i koperkiem

Pyszny letni obiad ze szklanka schłodzonej maślanki… mmm.. :-))

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

700 g drobniutkich młodych ziemniaków

500 g bobu

500 g boczku wędzonego

1/2 – 1 pęczek koperku

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki obeiramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do momentu aż ziemniaki będą miękkie.

2. Bób gotujemy w osolonej wodzie około 7 – 10 minut od momentu zagotowania wody

3. Boczek kroimy w kostkę, przesmażamy na patelni przez 7 minut. Po tym czasie dodajemy ziemniaki, bób i posiekany koperek. Smażymy często poruszając patelnią około 7 minut

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *