Zielone kotleciki – z groszku konserwowego

Pyszne , zielone kotleciki z groszku konserwowego – który uwielbiam 🙂 Kotleciki przygotowuje się wręcz ekspresowo można jeść same bądź z jogurtem naturalnym czy ulubionym sosem. Takie kotleciki uwielbia nawet mój Filip – najlepiej z sosem pomidorowym

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

2 puszki groszku konserwowego

1 spora cebula

1 średni ugotowany ziemniak

100 g sera białego twarogowego

1 czubata łyżka mąki

sól pieprz

bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

1. Cebulę obieramy , i kroimy w bardzo drobną kostkę. Smażymy na złoto na 1 łyżce oleju rzepakowego

2. Groszek odsącz z zalewy. Wszystkie składniki (oprócz bułki tartej) wrzuć do malaksera i całość zmiksuj.

3. Z powstałej masy formujemy okrągłe , płaskie placuszki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoto z obydwóch stron na oleju.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *