Żabie udka na sałatce

4 czerwca obchodziłam z mężem 7 rocznicę ślubu , na tą okazję postanowiliśmy przygotować coś innego na romantyczną kolację. Padło na żabie udka. Jadłam je pierwszy raz. I wiecie co… są na prawdę smaczne 😉 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

400 g żabich udek

2-3 łyżki masła klarowanego

posiekany ząbek czosnku

posiekana natka pietruszki

sól

pieprz

mąka

mix sałat

 

Sposób przygotowania:

1. Udka jeżeli są mrożone zalewamy mlekiem z wodą w proporcji 2:1 . I czekamy aż się rozmrożą

2. Żabie udka posypać solą i pieprzem, oprószyć mąką. Obsmażyć je na rumiano na maśle

3. W ostatniej chwili dodać na patelnię czosnek i natkę, niech zapachnie i oblepi udka

4. Na talerze wyłóż mix sałat ułóż żabie udka i całość skrop masłem spod smażenia.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *