Bez nazwy-13Kolorowy i smaczny dodatek do dań z grilla, pieczonych mięs jak i ryb. Tak przygotowane warzywa cieszą oko swymi pięknymi kolorami oraz nasze podniebienia swą słodyczą i smakiem. Warzywa w tej wersji są wielką bombą witaminową.

 

 

 

 

 

Składniki:

1 średniej wielkości czerwona papryka
1 średniej wielkości pomarańczowa papryka
3 większe pomidory
1 średniej wielkości cukinia
2 większe cebule
Przyprawy:
1/3 łyżeczki soli
1/3 łyżeczki pieprzu
1 płaska łyżeczka papryki słodkiej
1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej

 

Sposób przygotowania:

1.
_DSC5053
 

 

 

 

Warzywa dobrze myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Cebulę obieramy, z papryk jak i cukinii pozbywamy się nasion.

2.
_DSC5051
 

 

 

 

Wszystkie warzywa kroimy w dość grubą kostkę. Warzywa wrzucamy do miski. Dodajemy przypraw. Całość delikatnie bądź dokładnie mieszamy. Warzywa wkładamy do rękawa i zamykamy

3.
Warzywa pieczemy 20 min w 180 stopniach. Po tym czasie ustawiamy temperaturę na 195 i pieczemy jeszcze 15-20 min. Pamiętając by od czasu do czasu potrząsając warzywami.

 

Bez nazwy-14 Bez nazwy-15 Bez nazwy-13