Surówka z sałaty rzymskiej

Kocham warzywa ! I wiecie co Wam napiszę? Zawsze byłam surówkowa – obiad bez surówki to była katorga. Lubiłam warzywa i owoce, lecz odkąd zmieniłam nawyki żywieniowe dość rygorystycznie pod Insulinooporność i stan przedcukrzycowy – NIGDY WCZEŚNIEJ NIE JADŁAM TAK SMACZNIE I ZDROWO ! :-)) I nigdy wcześniej mój brzuch nie czuł się tak dobrze 😀 😀 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

2 główki sałaty rzymskiej

1/2 zółtej cukinii

1 papryki żółta

3 pomidory malinowe – twardsze

1 mały jogurt naturalny

przyprawy : sól , pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie, trawa cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

1. Warzywa opłucz. Do jogurtu dodaj przypraw i dobrze wymieszaj.
2. Sałatę porwij w rękach. Pomidory pokrój w kostkę – tak samo postąp z papryką
3. Cukinie przekrój wzdłuż na pół, za pomocą łyżki usuń gniazda nasienne. Cukinie pokrój w pół plasterki .
4. Warzywa wymieszaj z sosem z jogurtu. Odstaw na 5 minut

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *