3To mój „nr 1” wśród surówek. Jest tania i prosta w przygotowaniu. I jest wyjątkowo smaczna mimo małej ilości składników. U mnie surówki do drugiego dania to obowiązek. 

 

 

 

 

 

Składniki:

1 puszka kukurydzy

ok 600 g ogórków kiszonych

1/2 cebuli

2 łyżeczki przyprawy do sałatek

sól , pieprz do smaku

1 łyżka majonezu

1 mały jogurt grecki

 

Sposób przygotowania:

  1. Kukurydzę odsącz z zalewy
  2. Ogórki pokrój na plasterki jeśli ogórki są małe , bądź na „4” w przypadku gdy ogórki są większe.
  3. Cebulę pokrój w drobną kostkę
  4. Do miski dodaj cebulę, kukurydzę, ogórki. Dodaj majonez i jogurt. Dopraw do smaku i wymieszaj.

 

2 Bez nazwy-1 3