Surówka jak z fastfoodu

Pyszna surówka z czerwonej kapusty – taka jak w barach z szybkim jedzeniem – z tym , że ta jest o niebo lepsza i zdrowsza :-)) Polecam

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

1/2 główka kapusty czerwonej

4 łyżki octu balsamicznego

4 łyżki oleju rzepakowego

1 – 2 łyżeczki cukru

około 1 płaskiej łyżeczki soli

1/3 szkl posiekanej natki pietruszki

1 ząbek czosnku

 

Sposób przygotowania:

1. Kapustę drobno siekamy

2.Do kapusty dodajemy ocet , olej, cukier, sól, pietruszkę. Ząbek czosnku ścieramy na małych oczkach bezpośrednio do surówki

3.Całość mieszamy. Wkładamy do lodówki na 15 minut

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *