Spaghetti z krewetkami

Spaghetti z krewetkami – raz dwa i gotowe. Potrzebujesz tylko 15 minut by delektować się smaczny, obiadkiem czy kolacją.

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

około 200 g spaghetti pełnoziarnistego

ok 300 g malutkich krewetek

1 mały pęczek natki pietruszki

1 ząbek czosnku

2 łyżki masła

1 średnia cebula

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

  1. Spaghetti gotujemy w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu
  2. Na patelni rozgrzej masło, wrzuć pokrojoną w półplasterki cebulę. Gdy zacznie się szklić dodaj posiekaną natkę pietruszki, krewetki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość smaż przez 7 minut
  3. Następnie do sosu dodaj przecedzone spaghetti i całość wymieszaj.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *