Śledź w stylu hawajskim

Bez nazwy-12Lekko słonawy śledź z dodatkiem słodkiej kukurydzy i ananasa w sosie śmietanowym to idealne połączenie

 

 

 

 

 

Składniki:

400 g filetów śledziowych a`la matjas
1/2 puszki ananasa
1/2 puszki kukurydzy
400 g śmietany 18 %
2 czubate łyżki majonezu
sól pieprz
1/2 łyżeczki kurkumy

 

Sposób przygotowania:

1.
Ananasa odsączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki

2.
Kukurydzę odsączamy z zalewy

3.
Filety śledziowe moczymy w wodzie przez całą noc – pamiętając by zmienić ją co najmniej 3 razy.

4.
Filety śledziowe kroimy w paski.

5.
Śmietanę mieszamy z majonezem. Dodajemy sól pieprz i kurkumę mieszamy.

6.
Do miski dodajemy śledzie, ananasa, kukurydzę oraz sos mieszamy. Całość wstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę.

Bez nazwy-1 Bez nazwy-13 Bez nazwy-12

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *