Bez nazwy-13Pyszne śledziki z cebulą w sosie koperkowym. Idealne na każda okazję. Mój mąż za nimi bardzo przepada i często o nie prosi

 

 

 

 

 

Składniki:

400 g filetów śledziowych a`la matjas
1 pęczek koperku
400 g śmietany 18 %
2 czubate łyżki majonezu
2 małe cebulki
sól pieprz

 

Sposób przygotowania:

1.
Koperek drobno siekamy.

2.
Śmietanę mieszamy z majonezem dodajemy koperku oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy

3.
Filety śledziowe moczymy w wodzie przez całą noc – pamiętając by zmienić ją co najmniej 3 razy.

4.
Wymoczone filety delikatnie osuszamy, i kroimy w plastry.

5.
Cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie pół plasterki.

6.
Do miski dodajemy cebulę , śledzie, oraz sos. Mieszamy. Odstawiamy na 1 godz do lodówki

Bez nazwy-13 Bez nazwy-12 Bez nazwy-1 Bez nazwy-14