Sposób na skrzydełka które zostały nam z poprzedniego dnia. Dzięki panierce panko, skrzydełka są bardzo chrupiące i przede wszystkim nie chłoną tak dużo tłuszczu 😉 panierka niczym z kfc 😉 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

Kilka skrzydełek z kurczaka z dnia poprzedniego – u mnie skrzydełka z rękawa

2 jajka

100 ml mleka

mąka pszenna

2 szkl japońskiej panierki PANKO

 

Sposób przygotowania:

1. Jajko i mleko rozbełtujemy razem. Dodajemy mąki- tyle by powstało ciasto jak na naleśniki. Lekko solimy.

2.Skrzydełka obtaczamy w cieście a następnie w panierce. Smażymy na głębokim tłuszczu aż do zarumienienia.

3.Skrzydełka kłądziemy na ręczniku papierowym by pozbyć się nadmiaru tłuszczu