Skrzydełka „panko”

Sposób na skrzydełka które zostały nam z poprzedniego dnia. Dzięki panierce panko, skrzydełka są bardzo chrupiące i przede wszystkim nie chłoną tak dużo tłuszczu 😉 panierka niczym z kfc 😉 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

Kilka skrzydełek z kurczaka z dnia poprzedniego – u mnie skrzydełka z rękawa

2 jajka

100 ml mleka

mąka pszenna

2 szkl japońskiej panierki PANKO

 

Sposób przygotowania:

1. Jajko i mleko rozbełtujemy razem. Dodajemy mąki- tyle by powstało ciasto jak na naleśniki. Lekko solimy.

2.Skrzydełka obtaczamy w cieście a następnie w panierce. Smażymy na głębokim tłuszczu aż do zarumienienia.

3.Skrzydełka kłądziemy na ręczniku papierowym by pozbyć się nadmiaru tłuszczu

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *