Serusie

Nadszedł czas na wybranie nazwy i opublikowanie przepisu. Dziękuję Wam za przesłanie propozycji. Choć nie było ich dużo ;-( ale przyjmijmy , że po prostu się wstydzicie 😀 Otóż wybrałam nazwę „serusie” Pani Anety M. 🙂
Więc do dzieła !!

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

3 jajka

275 g serka mascarpone

250 g sera twarogowego

2 szkl mąki pszennej

1 łyżeczka sody oczyszczonej

2/3 szkl cukru

1 łyżka jogurtu naturalnego 0%

 

Sposób przygotowania:

1. Do miski wbij jajka i ubij na puszystą mase za pomocą miksera. Gdy to nastąpi dodaj serki , jogurt i cukier i zmiksuj do połączenia składników.

2. Do masy serowo jajecznej przesiej mąkę z sodą i całość wymieszaj za pomocą miksera.

3. W rondlu rozgrzej olej.

4. Do szprycy z końcówką do rozetek przełóż ciasto.

1. Do miski wbij jajka i ubij na puszystą mase za pomocą miksera. Gdy to nastąpi dodaj serki , jogurt i cukier i zmiksuj do połączenia składników.

2. Do masy serowo jajecznej przesiej mąkę z sodą i całość wymieszaj za pomocą miksera.

3. W rondlu rozgrzej olej.

4. Do szprycy z końcówką do rozetek przełóż ciasto.

5. Blachę wyłóż papeirem do pieczenia. I za pomocą szprycy nakładaj ciastka -okręgi. W większych odstępach od siebie – ponieważ się rozlewaja.

6. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni i pieczemy do momentu aż nabiorą złotego koloru

7. Studzimy na kratce. Ostudzone ciastka smarujemy lukrem

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *