Sałatka „imprezowa”

Sałatka wymyślona na szybko z tego co znalazłam w lodówce 🙂 Wyszło smacznie – goście zadowoleni 🙂 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

2 pojedyncze piersi z kurczaka

2/3 puszki kukurydzy

1 puszka czerwonej fasoli

1 większa czerwona cebula

5 średniej wielkości ogórków kiszonych

1/2 małej główki kapusty pekińskiej

1/2 średniego ketchupu

1 mały jogurt grecki

2 łyżi majonezu

sól, pieprz, koperek suszony, papryka słodka, 1 ząbek czosnku, czosnek granulowany

 

Sposób przygotowania:

1. Piersi przekrawamy wzdłuż na pół. A Następnie kroimy w kostkę.

2. Mieszamy ze sobą : 2 szczypty soli, 2 szczypty pieprzu, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku,1 lyżeczka koperku. Mieszanką obtaczamy mięso.

3. Mięso wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy około 10 -15minut.

4.Kukurydze i fasolkę odsączamy z zalewy. Ogórka kroimy w drobną kostkę, a kapustę siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę

5. Jogurt, majonez mieszamy ze sobą dodajemy odrobinę soli pieprzu, czosnku granulowanego i posiekany ząbek czosnku. Mieszamy

6. Układamy sałątkę : mięso, cebula, kukurydza, fasola , ogórki ketchup , sos czosnkowy, kapusta pekińska

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *