Sakiewki z młodą kapustą i parówką

Szybko i bardzo smacznie 🙂 Moi mężczyźni zajadali te sakiewki , że aż im się uszy trzęsły . Spróbujcie sami. Najlepiej smakują podane na ciepło.

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

1/3 główki młodej kapusty

1 młoda marchewka

2 łyżki posiekanego koperku

1 cebula

sól, pieprz

4-5 parówek

 

Sposób przygotowania:

1. Kapustę drobno posiekaj. Przepłucz pod wodą. Wrzuć do garnka zalej wodą , dodaj lyżeczkę soli. Gotuj od momentu zagotowania około 15 minut

2. Kapustę odcedzić . Marchew obierz, umyj, i zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w pół plasterki

3. Do kapusty dodaj marchew, cebulę , posiekany pęczek koperku. Dodaj 2 łyżki. Całość duś około 15 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem

4. CIasto francuskie rozłóż i podziel na 8 prostokątów

5. Na każdy prostokąt nałóż przestudzoną kapustę i połowę parówki. Zawiń , brzegi przyciśnij widelcem. Na środku każdego prostokątu za pomocą noża zrób nacięcia.

6. Sakiewki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do pieca nagrzanego do 200 stopni i piecz do momentu aż ciasto się zezłoci

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *