Ruskie kotleciki

Ruskie kotleciki – czyli kotleciki z farszu do pierogów. Idealna alternatywa gdy zostanie nam farszu podczas lepienia pierożków 😉

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

600 g ziemniaków

200 g sera twarogowego

1 jajko

1/2 łyżeczki soli

1/3 łyżeczki pieprzu

1 spora cebula

1 łyżka oleju

1 czubata łyżka mąki

Bułka tarta

 

Sposób przygotowania:

1. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Przesmaż na złoto na oleju

2. Do malaksera dodaj wszystkie składniki pomijając bułkę tarta i zmiksuj na gładką masę.

3. Z masy formuj małe, płaskie kotleciki. Obtocz je w bułce tartej i smaż na rumiano z obydwóch stron na oleju. Odsącz z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym

 

3 thoughts on “Ruskie kotleciki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *