Roladki z karczku

Pyszne i aromatyczne roladki z karczku z dodatkiem kiełbaski żywieckiej, kukurydzy i sera fety 😉 Roladki od wewnętrznej strony posmarowane są musztardą i konfiturami z dzikiej róży, a doprawione mocno aromatycznym pieprzem – jest dość aromatyczny – po otwarciu czuć świeżo mielonym pieprzem. Dodałam też soli i przyprawy do pomidorów. Takie roladki są niezwykle aromatyczne i smaczne. Idealne na świąteczny obiad ale także i od święta 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

3 grube plastry karczku – najlepiej mało żylastego

musztarda łagodna

konfitura z dzikiej róży

1/2 op sera fety

1/3 puszki kukurydzy

9 plastrów kiełbasy żywieckiej

sól, pieprz, 1 czubata łyżka przyprawy do pomidorów, 1 czubata łyżi słodkiej papryki mielonej, 1 łyżeczka czosnku granulowanego

 

Sposób przygotowania:

1. Wyjadamy mamie kukurydze z miski – hehe 🙂

2.Każdy plaster karczu rozbijamy dość mocno przez woreczzek foliowy – by nie porobić dziur w mięsie

3. Jedną stronę karczku solimy i smarujemy musztardą i konfiturą układamy po 3 plasterki kiełbasy, układamy ser i kukurydzę. Zwijamy mocno w roladki.

4.Roladki solimy i pieprzymy. Układamy w garnku z rozgrzaną 1 łyżką oleju

5.Roladki smażymy na złoto ze wszystkich stron\

 

  6.Roladki zalewamy 1 i 1/2 szkl wody. dodajemy przyprawy i dusimy około 40 minut. Zagęszczamy sos wodą z mąką

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “Roladki z karczku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *