Pulpeciki z oliwkami w sosie pieczarkowym

Na początku roku dostałam wspaniałą niespodziankę – prezent od firmy OCTIM. Ile było  w im pyszności : musztardy , ketchup, ocet itd 🙂 I na pierwszy ogień powstały pulpeciki z oliwkami  w środeczku.

 

 

 

 

 

 

Składniki:

600 g mięsa wołowo-wieprzowego

1 płaska łyżki musztardy cebulowej firmy OCTIM

1 płaska łyżka octu jabłkowego firmy OCTIM

Przyprawy:

sól, pieprz, słodka papryka mielona, czosnek granulowany

jajko L

kilka oliwek zielonych bez pestek

300 g mini pieczarek

 

 

Sposób przygotowania:

1. Do mięsa dodaj jajko, przyprawy , ocet i musztardę . Całość wymieszaj .

2. Bierz porcję mięsa do środka nakładaj po 2-3 oliwki. Formuj pulpeciki. Obtocz w mące

3. W garnku rozgrzej łyżkę masła. Dodaj pieczarki i smaż ,aż nabiorą złotego koloru. Zalej wodą , gdy zacznie wrzeć dodaj pulpety i gotuj na małym ogniu około 20 minut. Dopraw do smaku , i zagęść mąką

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *