Poranne bułki

Przepis pochodzi z książki „Dieta w insulinooporności” M.Markowskiej i D.Musiałowskiej. Raz, dwa zamachania łyżką i bułki gotowe !! I to bez drożdży 🙂 są pyszne , spróbujcie sami ! Przepis lekko zmodyfikowany 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

2 jajka

2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej typ 1850

5 łyżek płatków owsianych

5 łyżek jogurtu greckiego

5 łyżek nasion słonecznika

3 łyżki nasion chia

1/3 łyżeczka soli

 

Sposób przygotowania:

1. Białka ubij  z solą na sztywną pianę. Dodaj resztę składników i wymieszaj. Odstaw na 15 minut.

2. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładaj za pomocą łyżki bułki.

3. Piecz 25 minut w 180 st ( góra-dół)

 

2 thoughts on “Poranne bułki

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *