Polskie churros z mascarpone

Wymyśliłam w czwartek prawie w nocy z potrzeby dla piątkowych gości Polskie Churros z serka mascarpone. Deser jest troszkę tłusty .. ale za to jaki smaczny !! 🙂 Idealna propozycja na zbliżający tłusty czwartek. Są jacyś chętni ? 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

3 jajka

275 g serka mascarpone

250 g sera twarogowego

2 szkl mąki pszennej

1 łyżeczka sody oczyszczonej

2/3 szkl cukru

1 łyżka jogurtu naturalnego 0%

 

Sposób przygotowania:

1. Do miski wbij jajka i ubij na puszystą mase za pomocą miksera. Gdy to nastąpi dodaj serki , jogurt i cukier i zmiksuj do połączenia składników.

2. Do masy serowo jajecznej przesiej mąkę z sodą i całość wymieszaj za pomocą miksera.

3. W rondlu rozgrzej olej.

4. Do szprycy z końcówką do rozetek przełóż ciasto.

5. Ciasto nakładaj porcjami na rozgrzany olej tworząc dowolne kształty. Smaż na rumiano z oby dwóch stron – UWAGA ciasto smaży się ekspresowo.

6. Ciasto odsącz na papierowym ręczniku. Ostudzone posyp cukrem pudrem.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *