Placki rybaka

2Placki ziemniaczane podane w dość niecodzienny sposób – ze śmietaną odrobiną marchwi oraz kawałkami wędzonej ryby . Palce lizać !

 

 

 

 

 

 

Składniki:

1 kg obranych ziemniaków

250 g śmietany 18%

1 spora marchew – ugotowana

150 g wędzonej ryby maślanej

sól pieprz

jajko

2 lyżki mąki ziemniaczanej

 

Sposób przygotowania:

1. Ziemniaki zetrzyj na tarce o bardzo drobnych oczkach,odlej nadmiar soku z ziemniaków

2. Dodaj do ziemniaków jajko mąkę oraz przyprawy. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z oby dwóch stron.

3. Usmażone kotleciki układaj na ręczniku papierowym by pozbyć się nadmiaru tłuszczu

4. Na talerzu ułóż po 2 placki, dodaj 1-2 łyżki śmietany, Zetrzyj odrobinę marchwi i dodaj kawałki wędzonej ryby.

 

 

2 Bez nazwy-1 3

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *