Placki budyniowe z jabłkami i czekoladą

Kochamy placki ! Czy to na śniadanie, czy kolację czy jako słodki obiadek 😉 Tym razem postanowiłam zrobić placki budyniowe z dodatkiem jabłka i czekoladki…,mmm…

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

1, 5 szkl mąki

2 jajka

2 opakowania budyniu śmietankowego bądź waniliowego

1 szkl mleka

1/3 szkl cukru pudru

około 70 g groszków czekoladowych

2 jabłka

 

Sposób przygotowania:

1. Do miski wbij jajka, dodaj mleko i cukier. Całość zmiksuj na puszystą masę. Dodaj suche składniki i wymieszaj. Powinno powstać gęste ciasto ( konsystencja śmietany )

2. Jabłka obierz, wykrój gniazda nasienne i pokrój w plasterki. Dodaj do ciasta wraz z groszkami. Wymieszaj

3. Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj ciasto łyżką tworząc placuszki. Smaż na rumiano z oby dwóch stron. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *