Pasztet ” z rosołu”

Większość z Nas po prostu wyrzuca mięso z rosołu. A szkoda bo z porcji rosołowej można stworzyć wiele pysznych potraw, między innymi pasztet z dodatkiem warzyw z rosołu.

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

1 porcja rosołowa ( z niedzielnego rosołku 🙂 )

1 opalona cebula z rosołu

1 ugotowana marchew z rosołu

1 jajko

1 płaska łyżka przyprawa do pasztety NMR

1/2 łyżeczki soli

1 łyżka bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

1. Mięso oddziel od kości. Wrzuć do malaksera

2. Resztę składników dodaj do mięsa w malakserze. Całość zmiksuj na jednolita masę

3. Masę wyłóż do keksówki ( u mnie silikonowa) i piecz około 60 minut w 185 stopniach

 

 

2 thoughts on “Pasztet ” z rosołu”

  1. Dzięki za fajny przepis! Bardzo nie lubimy jak ludzie marnują jedzenie i zdecydowanie jesteśmy zwolennikami wykorzystania wszystkiego co można „przetworzyć” na fajne danie :)A pasztecik swoją drogą bardzo zachęca!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *