Pasztet z „rosołu” z grzybami

Druga odsłona pasztetu z mięsa z rosołu – tym razem z dodatkiem grzybów leśnych. Mąż stwierdził, że to najlepszy pasztet jaki przygotowałam. Pamiętajcie nie marnujcie jedzenia ! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

1 porcja rosołowa ( z niedzielnego rosołku 🙂 )

1 ugotowana marchew z rosołu

1 jajko

1 cebula

1 szkl mrożonych grzybów leśnych

1 płaska łyżka przyprawa do pasztetu NMR

1/2 łyżeczki soli

1 łyżka bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

1. Cebulę obierz i pokrój w kostkę , grzyby rozmroź pokrój w plasterki.

2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła . Dodaj cebulę i zeszklij ją. Gdy to nastąpi dodaj grzyby i smaż około 10 minut

Mięso oddziel od kości. Wrzuć do malaksera

4. Resztę składników dodaj do mięsa w malakserze. Całość zmiksuj na jednolita masę

5. Masę wyłóż do keksówki ( u mnie silikonowa) i piecz około 60 minut w 185 stopniach

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *