Pasta mięsna do pieczywa

3Prosta w przygotowaniu, ale jakże smaczna i przede wszystkim zdrowa pasta do pieczywa. Taką pastę bez obaw możemy podawać naszym pociechą już od 12 miesiąca życia !! 

 

 

 

 

 

Składniki:

300 g filetu z indyka

2  marchwie

3 łyżki mocnego rosołu

1 malutka cebula

Przyprawy:

szczypta soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, po 1 łyżeczce bazylii, oregano,

1 płaska łyżeczka koncentratu pomidorowego

 

Sposób przygotowania:

  1. Marchwie obierz i przekrój na pół. Dodaj do garnka wraz z mięsem. Zalej całość wodą ( ok 500 ml) i dodaj 1 szczyptę soli. Gotuj do momentu aż mięso i marchwie będą miękkie.
  2. Do malaksera dodaj mięso, marchewki, rosół, przyprawy, koncentrat, oraz obraną i posiekaną cebulę. Całość zmiksuj na gładką masę.
  3. Smacznego !

 

3 1 2

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *