Parowane ciasto czekoladowe

Bez nazwy-3Ciasto upieczone na parze? Tak – jest po prostu wyśmienita ! Znika z talerzy szybciej niż się na nim znajdzie ! 🙂

 

 

 

 

 

 

Składniki:

4 jajka
50 g mlecznej czekolady
75 g gorzkiej czekolady
100 g mąki
100 g cukru
125 g margaryny

Parowar,
miska do gotowania ryżu

 

Sposób przygotowania:

1.
Miskę do gotowania ryżu wyłóż folią aluminiową

2.
Białka ubij na sztywną pianę

3.
Czekolady rozpuść. Dodaj margarynę i zmiksuj. Cały czas miksując dodawaj po jednym jajku

4.
Do masy dodaj mąkę i cukier- wymieszaj. Dodaj partiami pianę z białek. wymieszaj

5.
Ciasto wylej do miski. Całość przykryj folią aluminiową. Gotuj w parowarze 40 min

 

Bez nazwy-3 Bez nazwy-2 Bez nazwy-4

2 thoughts on “Parowane ciasto czekoladowe

    1. Polecam przy przypływie gotówki parowar z lidla. Mam kilka dobrych lat i bardzo sobie chwalę . Pozdrawiam :-))

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *