Parowane ciasto czekoladowe z malinami

Kocham czekoladę….kocham maliny…. Jadąc więc do moich przyjaciół na przywitanie Małego Obywatela , postanowiłam upiec – raczej uparować ciasto czekoladowe z malinami. Ciasto jest obłędnie pyszne, wilgotne, mocno czekoladowe . A maliny są dopełnieniem całego ciacha . 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

4 jajka
50 g mlecznej czekolady
75 g gorzkiej czekolady
100 g mąki
100 g cukru
125 g margaryny

200 g malin

Parowar,
miska do gotowania ryżu

 

Sposób przygotowania:

1. Miskę do gotowania ryżu wyłóż folią aluminiową
2. Białka ubij na sztywną pianę
3. Czekolady rozpuść. Dodaj margarynę i zmiksuj. Cały czas miksując dodawaj po jednym jajku
4. Do masy dodaj mąkę i cukier- wymieszaj. Dodaj partiami pianę z białek. wymieszaj
5. Ciasto wylej do miski i ułóż na nim maliny obsypane mąką. Całość przykryj folią aluminiową. Gotuj w parowarze 50 min

 

1 thought on “Parowane ciasto czekoladowe z malinami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *