Pączusie brzoskwiniowo-waniliowe

Ekspresowe pączusie brzoskwiniowe z dodatkiem waniliowego budyniu. Po prostu niebo w gębie !!! 🙂 Wypróbujcie sami – a nie pożałujecie – tylko uważajcie UZALEŻNIAJĄ !

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

4 jajka

450 g serka homogenizowanego brzoskwiniowego z kawałkami owoców

2 opakowania budyni waniliowego

2 szkl mąki pszennej

szczypta soli

1 łyżeczka proszku do pieczenia

2 łyżki jogurtu naturlnego

olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

1. Do miski dodaj jogurt, serki i jajka. Całość zmiksuj do połączenia składników. Do masy przesiej suche składniki. Całość zmiksuj do połączenia.

2. Olej rozgrzej w głębokim rondelku. Za pomocą łyżki stołowej uprzednio zamoczonej w gorącym oleju nakładaj porcję ciasta i wrzucaj na olej. Smaż z oby dwóch stron na złoty kolor. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym

3.Chłodne pączusie posyp cukrem pudrem

 

2 thoughts on “Pączusie brzoskwiniowo-waniliowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *