Obiad w 20 minut

Odkąd pracuje , staram się wymyślać ekspresowe dania. Jest to trudne bo część produktów nie mogę jeść bądź muszę zjeździć pół miasta by go dostać z dobrym składem. Tak , tak teraz i zakupy ze mną to  masakra bo etykiety czytam 5 razy dłużej niż przedtem i 5 razy dłużej je porównuję :-)) ale wracając do obiadu 🙂 Postawiłam na prostotę, pomidory, oliwki , cebulka , pyszna kiełbasa chorrizo i makaronik . Po prostu pycha !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

250 g makaronu

200 g kiełbasy chorrizo

1/2 słoiczka oliwek zielonych

500 g pomidorów

1 cebula

olej rzepakowy

sól, pieprz, zioła prowansalskie

 

Sposób przygotowania:

1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu

2. Cebulę obierz, pokrój w pół plasterki

3. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w dowolnej wielkości kostkę

4. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i ją zeszklij. Gdy to nastąpi dodaj pomidory i smaż na dużym ogniu aż odparuje spod nich płyn( około 10-15 min). Dodaj kiełbaskę pokrojoną w plasterki i smaż 2-3 minuty. Dodaj oliwki i smaż kolejną 1 minutkę

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *