Naleśniki z jogurtem i truskawkami

Moja propozycja na pyszne śniadanko. JA i Filip bardzo się nimi zajadaliśmy 🙂 Trzeba korzystać z  pełni sezonu truskawkowego 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki::

2 jajka M

150 g mąki

ok 325 ml mleka

1 łyżka oleju

szczypta soli

2 łyżki cukru trzcinowego

Dodatkowo:

300-400 g truskawek

300 g jogurtu naturalnego

cukier puder

 

Sposób przygotowania:

1.
Ciasto naleśnikowe: Wsyp mąkę z solą do miski
2.
Rozbełtaj jajka i dodaj do mąki. Cały czas mieszając powoli wlewaj mleko, mieszaj aż w cieście nie będzie grudek
3.
Usmaż cienkie placki
4.
Z truskawek pozbądź się szypułek. Owoce umyj i przekrój na pół bądź plasterki
5.
Naleśniki posmaruj jogurtem, wyłóż na to truskawki. Posyp cukrem pudrem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *