Mięsna pasta do kanapek

Przejadły nam się wędliny. W kółko jedno i to samo.. Ble.. Stąd zrobiłam pastę. Wyszła bardzo smaczna – nawet Filipek się zajadał. Wyjadał pastę łyżeczką prosto z miseczki 😉 Do zrobienia pasty użyłam mięsa mielonego mrożonego. Bo takowe zawsze mam w zamrażalce – pomimo , że bez trudnu zawsze kupie mięso, my z mężem robimy zakupy raz na miesiąc – kupujemy mnóstwo mięska, porcjujemy i do zamrażalki 😉
Dziś miałam wykonane badanie AngioTk- no tak paskudnego kontrastu to ja w życiu nie dostałam….Myślałam , że jak mam PILNE skierowanie to i pilnie dostanę wyniki…no tak …dostanę pilnie wyniki za 1,5 miesiąca :-O 😀

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

około 500-600 g mrożonego mięsa wołowo-wieprzowego

2 większe marchewki

1 średnia pietruszka

2 średniej wielkości cebula

olej rzepakowy

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

1.Marchewkę i pietruszkę obieramy . Myjemy i kroimy na mniejsze kawałki

2. Do garnka dodajemy zamrożone mięso oraz warzywa. Całość gotujemy na średnim ogniu około 50-60 minut

3. Cebulę obieramy. Kroimy w średniej wielkości kostkę . Olej – około 2 -3 łyżki rozgrzewamy na patelni i wrzucamy cebulę. Smażymy aż się zezłoci – do czasu do czasu mieszając.

4. Mięso i warzywa odcedzamy. Dodajmy do malaksera, dodajemy przesmażoną cebulkę oraz przyprawy. Całośc miksujemy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *