Lemoniada miętowo – rabarbarowa

Pyszna i mocno orzeźwiająca lemoniada miętowo-rabarbarowa. Idealna na nadchodzące upały 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

300 g rabarbaru

2 płaskie łyżki mięty suszonej

1 saszetka  herbaty mięty z jabłkiem

3 łyżki cukru trzcinowego

 

Sposób przygotowania:

1. Rabarbar umyj, osusz. Pokrój w małe kawałeczki

2. Rabarbar wrzuć na rozgrzaną patelnię dodaj cukier. I smaż około 10 minut od czasu do czasu mieszając

3. Mięty zaparz w 200 ml wrzątku. Odcedź

4. Do malaksera dodaj rabarbar , napar z mięty i około 500 ml wody. Całość zmiksuj. Dosłodź do smaku. I mocno schłodź w lodówce

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *