Kruche ciasteczka z czekoladą

Kruche ciasteczka z ulubionym kremem czekoladowym. Mmm pycha. Idealne ze szklanką ciepłego mleka.

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

200 g margaryny

1/2 szkl cukru

3 szkl mąki pszennej

2 żółtka

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Słoik ulubionego kremu czekoladowego

 

Sposób przygotowania:

1. Składniki wrzuć do malaksera i miksuj przez około 2 minut. Ciasto przełóż na stolnicę i ugnieć jędrne ciasto. Ciasto owiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalki na 40 minut.

2. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na grubość około 0.5 cm. Za pomocą ulubionej foremki  wykrawaj ciasteczka. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 1 cm odstępach od siebie i piecz w 185 stopniach przez około 15-25 minut.

3. 1/2 część ciastek posmaruj kremem czekoladowym i przykryj drugą połową ciastek. Ciasteczka włóż do lodówki na 10 minut by krem zgęstniał.

Ciasteczka najlepszą są na drugi dzień od upieczenia

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *