Kotlety z mortadeli

Bez nazwy-12Czasami pod koniec miesiąca gdy w portfelu mniej pieniędzy ,przygotowuję na obiad takie oto kotleciki z mortadeli. Są dość smaczne i tanie no i szybkie w przygotowaniu. Może nie jest to zbyt zdrowa propozycja na obiad, ale od czasu do czasu można! 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

Ciasto:
2 jajka
250 g mąki
ok 300 ml mleka
1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
1/3 łyżeczki czosnku
1/3 łyżeczki soli
1/4 łyzeczki pieprzu
szczypta pieprzu cayenne

ok 500 g mortadeli wieprzowej

 

Sposób przygotowania:

1.
Jajka wrzucamy do miski i rozbełtujemy, dodajemy mąkę i cały czas miksując wlewamy mleko. Ma powstać gęstę ciasto

2.
Do ciasta dodajemy przyprawy i mieszamy

3.
Mortadelę kroimy w grube plastry

4.
Na patelni rozgrzewamy olej

5.
Plastry mortadeli moczymy w cieście. Smażymy z oby dwóch stron na złoty kolor

 

Bez nazwy-12 Bez nazwy-1 Bez nazwy-13

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *