Karczek po góralsku

Pyszne mięciutkie mięsko z dodatkiem kiełbaski, pomidorka malinowego oraz bundza i oscypka. Idealny na niedzielny bądź świąteczny obiad.Nam takie mięsko najbardziej smakuje podane z gnocchi

 

 

 

 

 

 

 

Składniki na 3 porcje :

3 grubsze kotlety z karczku

6 plastrów pomidora malinowego

6 grubszych plastrów bundza

6 plastrów oscypka nie wędzonego

sól, pieprz, słodka papryka mielona

 

Sposób przygotowania:

1.Karczek delikatnie rozbijamy za pomocą tłuczka

2.Karczek przyprawiamy z oby dwóch stron przyprawami

3.Z folii aluminiowej odrywamy dłuższe kawałki i na każdym z osobna układamy plaster mięsa. Na każdy plaster mięsa nakładamy 2 plastry pomidora, 2 plastry bundza i 2 plastry oscypka. Zawijamy folię tak by nie dotykał z góry mięsa

4.Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni(góra-dół) i pieczmy 35-45 minut

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *