Smaczne i świetnie wyglądające kanapeczki zajączki . Sprawią , że każde dziecko na ich widok się uśmiechnie i nabierze chęci do jedzenia 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

2 większe kromki chleba

2-3 plasterki ulubionej wędliny (duże plastry)

2-3 plasterki ulubionego sera

kilka gałązek szczypiorku

kawałeczek papryki czerwonej

kilka ziarenekczarnego sezamu

masło do posmarowania kanapki

1 plasterek parówki – bądź połówka pomidorka koktajlowego na ogonek 🙂

 

Sposób przygotowania:

1.Z chleba wycinamy skórki. Kromki smarujemy masłem

2.Na jednej kromce kładziemy plasterek wędliny a na kromce plasterek sera

3.Z plasterka sera za pomocą noża wycinamy łapki i nóżki , uszy oraz tułów zajączka. Za pomocą małego szklanego naczynia wykrawamy głowę.

4.Z Plasterka wędliny za pomocą noża wycinamy tułów drugiego zajączka i jego głowę z uszami. Oraz jajeczko

5.Na kromce z serem układamy zajączka wyciętego z wędliny a na kromce z wędliną układamy zajączka z sera. Jajeczko z wędliny układamy na króliczku z sera.

6.Ze szczypiorku robimy wąsiki, z papryki mordkę. a z ziaren sezamu oczka. Z plasterka parówki robimy ogonek zajączkowi z wędlinki.