Jajka po hawajsku

I kolejny przepis wielkanocny – to nic , że już po świętach 😀 Proponuje Wam jajka faszerowane pyszna pastą na bazie tuńczyka i sera. Spróbujcie sami – a nie pożałujecie ! Takie jajka będą też idealne nie tylko od święta 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

6 jajka ugotowane na twardo

Farsz:

3 plastry ananasa z puszki

1 puszka tuńczyka w oleju

1 płaska  łyżka majonezu

1 łyżka jogurtu naturalnego

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

150 g sera żółtego

po 1 szczypcie: soli, pieprzu i pieprzu cayenne

 

Sposób przygotowania:

1.
Jajka obierz i przekrój na pół. Ułóż na półmisku
2.
Wszystkie składniki farszu zmiksuj ze sobą w blenderze.
3.
Farsz przełóż do rękawa cukierniczego i nałóż porcję na jajka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *