Pyszne plastra jabłuszka w cieście sernikowym. Po prostu palce lizać. Wymyśliłam je na szybko dla Filipa i to był strzał w dziesiątkę 🙂 Jadł je aż miło było patrzeć – a i my z mężem nie mogliśmy się im oprzeć 🙂

 

 

 

 

 

 

Składniki:

Ciasto:

500 g serka sernikowego

4 łyżki mąki pszennej + do obtoczenia jabłek

1 jajko

4 łyżki cukru trzcinowego

Ponadto:

2 -3 spore jabłka

 

Sposób przygotowania:

1. Jajko zmiksuj z cukrem  na pienistą masę. Dodaj serek i mąkę zmiksuj do połączenia składników

2.Jabłka obierz i pokrój w grubsze plastry, wydrąż gniazda nasienne

3.Jabłka obtocz w mącę a następnie w cieście. Smaż na złoty kolor z oby dwóch stron – uwaga przewracając jabłka rób to ostrożnie bo ciasto jest delikatne