Dorsz w sezamie na warzywach

Rybka palce lizać !! W panierce z ciecierzycy z dodatkiem sezamu, ułożona na aromatycznych warzywach…MMM na samo wspomnienie się ślinię . Polecam Wam z czystym sumieniem 🙂 Spróbujecie ?

 

 

 

 

 

 

 

Składniki na 3 porcje :

3 kawałki czarnego dorsza

panierka z ciecierzycy

sezam

Warzywa:

1 średniej wielkości cukinia

5 pomidorów sparzonych i obranych ze skórki

1 spora papryka

1 średniej wielkości cebula

200 g pieczarek

Sól, pieprz, słodka papryka mielona

 

Sposób przygotowania:

1. Rybę przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym  i odstawiamy na bok

2. Cukinie ścieramy na drobnych oczkach na tarce. Pieczarki kroimy w małe plasterki, paprykę ,cebulę i pomidory w średniej wielkości kostkę

3. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju dodajemy pieczarki i cukinie, gdy odparuje woda dodajemy resztę warzyw i przyprawiamy . Dusimy około 10-15 minut.

4. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Do około 1 szkl panierki z ciecierzycy dodajemy 1/2 szkl sezamu. mieszamy, obtaczamym rybkę ze wszystkich stron i smażymy na złoto . ODsączamy na ręczniku papierowym

5. Na talerzu wykładamy warzywka a następnie rybkę

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *