Ciastka Migdałki

Przepis na te pyszne ciasteczka poznałam u mojej Teściowej. Gdy przywiozłam ciasteczka do swojego domu każdy kto ich spróbował wręcz się od nich uzależniał – zwłaszcza mój brat :-)) Ciasteczka są uzależniająco chrupiące, słodziutkie – po prostu PYSZNE. 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

25 dkg mąki
2 żółtka
20 dkg masła
10 dkg migdałów
8 dkg cukru pudru
1 op. cukru waniliowego

Dodatkowo :
cukier puder

 

Sposób przygotowania:

1.
Migdały pokroić i rozdrobnić
2.
Do miski dodać wszystkie składniki na ciastka, i wymieszać.
3.
Ciasto nakładac do foremek i układać je na blaszce. Piec 15 minut w 180 stopniach (góra-dół)
4.
Ciastka wyciągać z foremek, delikatnie ostudzić i obtaczać w cukrze-pudrze

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *