Ciasteczka z „witrażykiem”

Jakiś czas temu moje oczy ujrzały film z ciasteczkami. I były tam ciasteczka z witrażem. Oczywiście przepisu  nie spisałam, filmu nie zapisałam…. Ale mówię a zrobię najwyżej nie wyjdzie. Jednak ciasteczka wyszły i wyglądają super

 

 

 

 

 

 

Składniki:

3 szkl mąki Szymanowskiej firmy Polskie Młyny 
2 jajka L

200 g margaryny

1 łyżka mąki ziemniaczanej

3 łyżki miodu bądź cukru

1 szczypta soli

2 op żelek misie

 

Sposób przygotowania:

1. Do miski malaksera dodaj miękkie masło, jajka. I całość wymieszaj

2. Do masła z jajkami dodaj suche składnikii ponownie wymieszaj .

3.   Ciasto owiń w folię spożywcza i włóż na 25 minut do zamrażalnika

4. Stolnicę posyp mąką Szymanowską. Wyłóż ciasto i rozwałkuj. Z ciasta wykrawaj kółka i za pomoca kieliszka wycinaj środek.

5. Ciastka bez środków układaj na balszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środek każdego ciasta ułóż po 2 misie. Piecz w 170 stopniach przez 25 minut.

6. Papier z ciasteczkami przełóż na kratownicę i ostudź

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *