Ciasteczka Serduszka

Ciasteczka serduszka. Ich głównym i kluczowym składnikiem jest…. wkład własnej pracy – własnego serca – wtedy ciasteczka smakują najlepiej !! 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

200 g margaryny

1 szkl cukru

3 szkl mąki pszennej

2 żółtka

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

1. Składniki wrzuć do malaksera i miksuj przez około 2 minut. Ciasto przełóż na stolnicę i ugnieć jędrne ciasto. Ciasto owiń w folię spożywczą i włóż do zamrażalki na 40 minut.

 

 

 

 

2. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na grubość około 0.5 cm. Za pomocą ulubionej foremki  wykrawaj ciasteczka. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 1 cm odstępach od siebie i piecz w 185 stopniach przez około 15-25 minut.

Ciasteczka najlepszą są na drugi dzień od upieczenia

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *