Ciasteczka Lawendowe

Uwielbiam ciasteczka !! J Zwłaszcza z dodatkiem lawendy…mmm. Te są pyszne ! Podczas pieczenia po domu unosi się piękny zapach lawendy. Do Przygotowania ciasteczek użyłam mąki Szymanowskiej firmy Polskie Młyny ponieważ jest dobrej jakości – bez dodatków. To jak skusicie się na ciasteczko ? 

 

 

 

 

 

Składniki:

3 szkl mąki Szymanowskiej firmy Polskie Młyny
2 jajka L

200 g margaryny

1 czubata łyżeczka lawendy

1 łyżka mąki ziemniaczanej

3 łyżki miodu lawendowego ( można zamienić na ogólno dostępny miód bądź na ½ szkl cukru – dla siebie zrobiłam z ksylitolem – 1 ½ łyżki)

1 szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

1. Do miski malaksera dodaj miękkie masło, jajka. I całość wymieszaj

2. Do masła z jajkami dodaj suche składnikii ponownie wymieszaj .

3.   Ciasto owiń w folię spożywcza i włóż na 25 minut do zamrażalnika

4. Stolnicę posyp mąką Szymanowską. Wyłóż ciasto i rozwałkuj. Z ciasta wykrawaj kółka – np. za pomocą kieliszka.

5. Ciastka układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piecz 10-15 minut w 180 stopniach.

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *