Bardzo lubię piec i wymyślac domowe pieczywo. Ten chleb powstał z myślą o moim mężu, który bardzo lubi cebulę. Chleb ma chrupiąca skórkę i miękki środek. Taki chlebek piekłam 3 lata temu tuż przed porodem gdy miałam dużo chęci do pieczenia domowego pieczywa
Składniki:
400 g mąki
25 g świeżych drożdży
4 duże cebule
1 płaska łyżeczka soli
1 czubata łyżeczka miodu
200 ml ciepłej wody
1 spora łyżeczka tymianku
1 spora łyżeczka suszonego rozmarynu
Sposób przygotowania:
-
- 1.
- Cebulę obrać , pokroić w cieniutką kostkę i przesmażyć na janso-złoto na oleju.Delikatnie przestudzić
- 2.
Do miski wsypać mąkę rozkruszone drożdże , sól i zioła wymieszać. Dodać miód, wodę i cebulę, Wyrabiać ciasto przez 15 minut.