4Szybka w przygotowaniu zupa cebulowa z dodatkiem serka topionego. Cała moja rodzina uwielbia tą zupkę. Nam najbardziej smakuje podawana z grzankami zapiekanymi z serem żółtym. Mmmm Pycha !

 

 

 

 

 

Składniki:

2 l mocnego bulionu
5 sporych cebul
100 g serka topionego śmietankowego
1 płaska łyżeczka koperku
1/2 ząbka czosnku
2 łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

1.
Cebulę obierz i pokrój w pół plasterki

2.
W rondlu rozpuść masło . Dodaj cebulę,smaż do momentu aż się zarumieni

3.
W garnku zagotuj bulion z dodatkiem czosnku i koperku. Dodaj zarumienioną cebulę oraz serek i wszystko razem zamieszaj a następnie zmiksuj

4.
Zupę podawaj np z grzankami

4 1 2 3