Babeczki z czekoladą

Przepis na babeczki z czekoladą. Robi się je dość szybko – lecz jeszcze szybciej znikają ze stołu 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

2 i 1/2 szkl mąki
2 i 2/3 szkl cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szkl mleka
250 g masła
4 łyżki kakao
100 g czekolady mlecznej

100 g gorzkiej

4 jajka

 

Sposób przygotowania:

1. Do mleka dodaj margarynę, cukier oraz kakao. Zagotuj, mieszając od czasu do czasu do momentu, aż cukier i margaryna się rozpuszczą. Ostudź

2. Jajka zmiksuj z ostudzona masą. Dodaj przesianą mąkę oraz proszek , wymieszaj.
Mleczną i gorzką czekoladę pokrój na male kawałeczki i dodaj do masy.

3. foremki do muffinek wypełnił papilotkami. Do każdej papilotki wlej ciasto do 2/3 wysokości

4. Piecz ok 15 minut w 200 stopniach (góra-dół)

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *