Babeczki kakaowe z wiśniami

Kto nie lubi babeczek ? Kto nie lubi czekolady? Hm… nie znam nikogo takiego 🙂 DO czekolady dodałam wiśnie i stworzyłam przepyszne babeczki … 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Składniki:

2 i 1/2 szkl mąki

2 i 2/3 szkl cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 szkl mleka

250 g masła

4 łyżki kakao

4 jajka

Krem:

1 budyń czekoladowy z cukrem

350 ml mleka 3,2 %

200 g margaryny

Dodatkowo:

700 g wydrylowanych wiśni

 

Sposób przygotowania:

1. Do mleka dodaj margarynę, cukier oraz kakao. Zagotuj, mieszając od czasu do czasu do momentu, aż cukier i margaryna się rozpuszczą. Ostudź

2. Jajka zmiksuj z ostudzona masą. Dodaj przesianą mąkę oraz proszek , wymieszaj.

3. foremki do muffinek wypełnił papilotkami. Do każdej papilotki wlej ciasto do 2/3 wysokości i włóż do każdej po 3 wiśnie

4. Piecz ok 15 minut w 200 stopniach (góra-dół)

5. Krem :Budyń przyrządź wg instrukcji na opakowaniu i dobrze go ostudź

6. Margarynę zmiskuj aż stanie się puszysta. Stopniowo dodawaj przestudzony budyń.

7. Masę przełóż do szprycy i ozdób nią babeczki

 


W wiśniowym sadzie

3 thoughts on “Babeczki kakaowe z wiśniami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *